Autor: Ketlin Peterson • 22. november 2023

Iseseisva otsustuspädevusega töö kui suurepärane viis pakkuda paindlikkust

"Iseseisva otsustuspädevusega töötaja regulatsioon on samm õiges suunas," kirjutab Ketlin Peterson advokaadibüroost PwC Legal Eesti.
"Iseseisva otsustuspädevusega töötaja regulatsioon on hea lahendus tööandjatele, kes juba praegu pakuvad võimalust teha kas täielikult kaugtööd või kasutada hübriidtöö varianti," kirjutab advokaat Ketlin Peterson.
Foto: Kaupo Kikkas

Paindlik tööaeg ei ole enam vaid platvormitöötajate ja võlaõiguslike lepingutega töötavate isikute hüve. Eelmisel aastal lisati lisaks kaugtööd puudutavatele täiendavatele sätetele töölepingu seadusesse ka iseseisva otsustuspädevusega töötaja mõiste. Uus regulatsioon annab tööandjatele võimaluse pakkuda kvalifitseeritud tööjõule paindlikku tööaega, samal ajal muretsemata töö- ja puhkeaja nõuete rikkumise pärast.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456