Autor: Helen Roots • 23. veebruar 2024

Lauring: üllataval kombel maksavad kehvemat palka kallimad ja paremat odavamad poeketid

Odavpoodide keti A1000 Market juhi Tarmo Lauringu sõnul on Lätis ja Leedus tööpakkumiste juures palgavahemiku avaldamine kohustuslik juba viimased viis aastat ja kuigi vastava direktiivi võttis Euroopa Liit vastu aasta tagasi, siis Eestis seda endiselt ei tehta.
Foto: Pixabay

Tarmo Lauringu sõnul võttis Euroopa Liit pea aasta tagasi vastu direktiivi, millega peaksid suuremad tööandjad oma palgatasemeid avalikustama hakkama ja pakutav number tuleks enne töövestlust avaldada. „See teema on millegipärast riigi poolelt seisma jäänud ning pole infot millal ja kuidas küsimus Eestis lahendatakse. Lätis võeti vastav seadus vastu juba 2018. ja Leedus 2019. aastal,“ ütles Lauring.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456