Autor: Andra Altoa, SEB Baltikumi strateegiajuht • 14. märts 2024

Liiga noor või liiga vana? Naiste jaoks pole olemas õiget vanust

Ingliskeelne väljend ageism ehk vanussurve viitab stereotüüpidele (kuidas me mõtleme), eelarvamustele (kuidas me end tunneme) ja diskrimineerimisele (kuidas me käitume) vanuse alusel teiste või iseenda suhtes.
SEB Baltikumi strateegiajuht Andra Altoa

Vanussurve võib avalduda erinevas vanuses töötajate suhtes ning, kombineerituna soolise eelarvamusega, võib pealiskaudselt jõuda tõdemuseni, et naistel ei pruugigi olla õiget vanust karjääris edasi liikumiseks. Nad on kas liiga noored (ja kogenematud), liiga vanad (ja igavad?) või isegi liiga keskealised (ja oma muredega hõivatud).

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456