1. veebruar 2024

Tööandja ei tohi kokku leppida töötajale kahjulikes tingimustes

„Teabevara tunni“ seekordne teema on tööõigus. Valdkonna aktuaalsetesse küsimustesse toovad selgust advokaadibüroo LEXTAL partner ja vandeadvokaat Kristi Sild ning advokaat Kaisa-Maria Kubpart. Saates räägitakse ületunnitööst ja selle tõendamisest, kaugtöö korraldamisest välismaal, samuti töökiusust ja sellest, millised õigused on töötajatel, kes peavad haigestunud kolleegi eest töö ära tegema.
Kaisa-Maria Kubpart (vasakul) ja Kristi Sild.
Foto: Andres Laanem

Juttu tehakse ka uuest puhkeaja tõlgendusest graafikuga töötajate puhul ning antakse vastus küsimusele, kuidas käituda, kui töötaja on ise puhkeaja nõude eiramisega nõus. „Kui töötaja ütleb, et on sellise nõude eiramisega nõus, siis tööseaduses kehtib põhimõte, et ei saa kokku leppida töötajale kahjulikumas tingimuses,“ selgitab Kristi Sild. „Seda seisukohta on väljendatud ka kohtupraktikas ja seda peab tööandja teadma.“

Saadet juhib Äripäeva teabevara projektijuht-toimetaja Külli Seppa.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456