30. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

5 lehekülge, mida iga loominguline inimene peaks teadma

Foto: pixabay.com
Suur osa meist tegeleb päevast päeva teatud tüüpi loomingulise tööga. Mõnele meeldib teha seda vaikuses, mõnele loodushelide saatel, paljud armastavad aga hoopis kõikvõimalikke taustsüsteemi helisid, et nende meel saaks lõdvestuda. Kui oled vabakutseline ja sul on võimalus töötada kohtades, mis su loomingulise mahla voolama panevad, oled kuhjaga õnnistatud, paljudel kontoriinimestel on aga raske leida kontakti oma inspiratsiooniallikaga, kui neid ümbritsev kära ja müra kuidagi ei vaibu. Sel põhjusel on loodud ka järgnevad veebilehed – et olenemata ümbritsevast lärmist saaks igaüks end sobivasse keskkonda kujutleda.

Paljud inimesed kurdavad meeskonnakoolitusel, et nende kontori ülesehitus häirib suuresti nende loomingulist mõtlemist ja võimet teha produktiivselt oma tööd. Tohutu sagin, inimeste jutuvadin ja teadmatus, millal keegi sinu laua kõrvale midagi küsima või niisama juttu ajama tuleb, saab paljude inimeste loomingule saatuslikuks. Enamik meist lihtsalt ei suuda keskenduda, kui keegi meid pidevalt katkestab, mistõttu on väga raske ka oma tööga järje peal püsida. Siinkohal loodan, et välja otsitud leheküljed aitavad sul veidigi keskendumiseks sobivat sisemaailma luua ja natukenegi tulemuslikumalt oma tööülesandeid lahendada.

1) Hipstersound on keskkond, mis on keskendunud erinevatele kohvikute taustahelidele. Sul on võimalik valida kohvik Pariisis, kärarikas tänavakohvik, vaikne restoran või muu taoline, et end klientide sosinate ja kõlisevate nõude vahele ära kaotada. Soovid vahelduseks võtta istet hoopis väliterrassil? Ka see võimalus on Hipstersoundis olemas tuulise terrassi nime all. Loodetavasti aitab tuulesahin su hajameelsed mõtted hoopis uute ja värsketega asendada.

http://hipstersound.com/

2) Rainyscope on teine populaarsust kogunud veebileht, mille fookuseks on pigem looduslikud helid nagu vihm ja linnulaul. Igale maitsele on olemas ka sobiv vihmaliik: kas sind lõdvestab rohkem kerge seenevihm, tugev paduvihm, talviselt karge ja krabisev vihm või hoopis seesmiselt puhastav tormivihm? Kui vihma liiga palju saab, on sul võimalus valida hoopis mitmekesiste linnuhäälte vahel, mis oma värvikireva kõlaga igaühe abstraktsesse mõttemaailma viib.

http://rainyscope.com/

3) Snowy Escape on väga lihtne ja minimalistlik veebileht, mis pärast esimest klikki sind hubasesse maamajja kodutunde ja soojendava kamina äärde viib, kus tule meditatiivne praksumine su momentaanselt kaasa haarab ja liigne meelemüra justkui iseenesest kaob. Tugev lumesadu koos intensiivse tuulega paitab õrnalt su kõrvu ja loob ideaalse atmosfääri kõiksuguseks loominguliseks tegevuseks.

http://snowyescape.com/

4) Noisli on suurepärane keskkond inimestele, kellele meeldib ise luua meeliülendavaid taustahelisid. Siit leiab nimelt 16 erinevat helivõimalust, mida saab üksteisega miksida selleks, et leiutada enda loomingulise protsessi tarbeks sobiv heli. Valikud hõlmavad näiteks nii sügiseste lehtede saginat, äikesetormi, merekohinat, jõevulinat, südaöiseid loodushääli kui ka rongirööbaste raginat. Midagi igale maitsele!

https://www.noisli.com/

5) Viimane, kasutajatelt hulgaliselt kiitust pälvinud leht on Jazz and Rain, mis ühendab endas vihma ja jazz-muusika helid. Valida saab nii rahulikumate, lõbusamate kui ka vaiksemate meloodiate vahel ja sõnu lauludel enamasti pole. Samuti saab vihmahelide sagedust ja tooni ise muuta, sõltuvalt vajadusest ja hetkemeeleolust.

http://jazzandrain.com/

Allikas: Motivaatori blogi

NB! Motivaatori juht Kaido Pajumaa astub üles ka novembris toimuval Koolituskonverentsil, kus ta veab enesejuhtimise töötuba ja esineb ka ettekandega. Tutvu konverentsi programmi ja esinejatega SIIN ja registreeri end soodushinnaga!

Autor: Kathleen Kanervikko, Motivaatori turundusjuht

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456