Autor: Personaliuudised.ee • 22. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlaste seas populaarsed tööturud loovad töökohti juurde

Foto: GraphicStock
Äsja tehtud tööjõu värbamise plaane kaardistav rahvusvaheline uuring kinnitas, et eestlaste seas populaarsed tööturud, Soome, Suurbritannia ja Austraalia, on tuleviku suhtes optimistlikud. Manpower Groupi rahvusvahelise uuringu raames küsitleti enam kui 58 000 tööandjat 43 riigis. Nendest kõige positiivsemalt näevad lähitulevikku Taiwani, Jaapani ja Sloveenia ettevõtjad.

39 riigi küsitletud ettevõtjad kinnitasid, et plaanivad 2017. aasta teises kvartalis töötajaid juurde palgata. Vaid neljas riigis, Itaalias, Brasiilias, Šveitsis ja Belgias arvati, et töökohti jääb pigem vähemaks või ei muutu midagi.

Värbamisuuringu kohaselt asuvad lähituleviku suhtes kõige optimistlikumad riigid jätkuvalt Aasias. Enim on soovi töötajaid juurde palgata Taiwanis (24% tööandjatest) ja Jaapanis (23%). Kõige optimistlikumad Euroopa riigid on Sloveenia (22%), Ungari (17%) ja Rumeenia (16%). Eesti elanike seas populaarsed tööturud on mõõdukalt optimistlikud. Austraalias plaanib teises kvartalis töötajaid juurde värvata 9% tööandjatest, Norras ja Iirimaal 6%, Soomes ja Suurbritannias 5%. Lähinaabritest vähem positiivne on Rootsi, kus plaanib töötajaid juurde värvata vaid 2% tööandjatest.  

„Soome on madalseisust üle saanud, viimase aasta jooksul on nad värbamisprognoose igas kvartalis tõstnud,” rääkis Manpoweri äriarenduse juht Kirke Altrov. „Eelkõige plaanitakse inimesi juurde värvata Lõuna-Soomes ning enim lisatööd luuakse finantssektoris, hotellides ja restoranides, avalikus sektoris ja energeetika valdkonnas, seevastu ehituses ennustatakse pigem töökohtade arvu langust. Meie ettevõtjate jaoks on see sõnum, et eestlaste jaoks atraktiivsed turud värbavad inimesi juurde, seega on tarvis nii avaliku kui erasektori tahet ja pingutust, et kaasmaalasi kodus hoida,” lisas Altrov.

Allikas: Manpower

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456