Autor: Personaliuudised.ee • 9. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Andrus Kuus: tulevikutöötajad ei ela riigis, kus nad töötavad

Foto: Bigbank Eesti
Bigbanki Eesti maajuht Andrus Kuus kommenteeris Eesti, Läti ja Leedu väheneva rahvaarvu, väljarände ja tulevikuperspektiivi suhtes muret väljendanud inimeste seisukohti, et meie ühine ülesanne on muuta senist arusaama Eesti ja Baltimaade väljavaatest – see on palju parem, kui välja paistab.

„Kui vaatame Eestit ja meie lähinaabreid ainult statistikast lähtuvalt, võime tõesti ehmuda – kümne aastaga on mõlema naabri juurest lahkunud 400 000 inimest, Eesti on Soome majandust tööjõuga ergutanud rohkem, kui me seda ise oleksime tahtnud,” rääkis Andrus Kuus. „Kuid ma ei ole sugugi pessimistlik, pigem vastupidi. Me peame muutma oma nõrkused tugevusteks ja suutma näha võimalusi, mida me seni ei ole näinud.”

„Statistikaameti andmetel ületas sisseränne 2015. aastal esimest korda taasiseseisvunud Eestis väljarände,” sõnas Kuus. „Me oleme suutnud murda negatiivse trendi. Inimesed tahavad Eestisse tulla ja mina usun, et selle peamiseks põhjuseks on Eesti ärisektori innovatsioonilembus. Eestis on võimalik leida huvitavat tööd ja sellist, millest hangitud kogemustega on tulevikus võimalik maailmas läbi lüüa.”

„Hiljuti teatas kasvufirma Toggl, et Eestis on neil nüüdseks alla poole töötajatest ja välismaalaste värbamiseks kasutavad nad kaugtöö printsiipe,” märkis Kuus. „Selleks, et lahendada tööjõuprobleemi, on vaja innovaatilist nutikust, ületada piire igas mõttes. Kui meie inimesed tahavad karjääri teha välismaal, peame leidma välismaalasi, kes tahavad karjääri teha siin. Tulevikus ei ela inimesed seal, kus nad töötavad, ega tööta alati seal, kus nad tahavad elada. Eesti e-residentsus on tulevikuühiskonna suunanäitaja.”

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456