Autor: Aira Tammemäe • 24. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas saada hakkama emotsioonidega, kui seda pole juhtidele õpetatud

Ville Jehe
Psühholoogiakonverentsi "Eluviimine" eel uurisime esinejatelt, millist kasu võiks nende ettekanne ja praktikum juhtidele anda. Ettevõtja ja investor Ville Jehe õpetab Teadliku Muutuse Kunsti praktikaid eelkõige juhtidele. Millist kasu juhid on sellest saanud?

Vastab Psühholoogiakonverentsi "Elluviimine" esineja Ville Jehe:

Oleme haridusteel omandanud hulgaliselt eri oskusi, alates lugemisest ja arvutamisest kuni autojuhtimiseni välja. Milliste võtetega aga reguleerida paremini oma sisemaailma ehk kuidas saada hakkama emotsioonide ja sundmõtetega, seda meile õpetatud pole. Sellised oskused kopeerime tavaliselt vanematelt ja hiljem arendame neid oma isikliku kogemuse baasil, aga väga harva oleme neid teadlikult edasi arendanud nii, nagu kunagi näiteks lugemisoskusega tegime. Tegelikult oleks vaja ka neid oskusi teadlikult ja süstemaatiliselt arendada. Teadliku Muutuse Kunst annab praktilised ja efektiivsed tööriistad, kuidas oma sisemaailma takistustest - segavatest ja energiat raiskavatest emotsioonidest ja mōtetest vabaneda. Ehk vōib öelda, et need lahendused on universaalsed igale inimesele.

Juhtide puhul lisandub siia aga veel vastutus teiste inimeste eest. Kui juhi enda sisemaailma juhtimise oskused on kesised, siis ei oska ta ka oma meeskonda selles vallas aidata. Tänapäeval on aga enamik juhi ülesannetest ja vastutusest seotud just meeskonna ja selle hakkamasaamisega. Meeskonna hakkamasaamine on aga otseselt seotud selle liikmete oskustega väljakutsetega toime tulla. Just seetōttu on sisemaailma tööriistade oskuslik kasutamine juhtide juures eluliselt oluline.

 ettekande ja viib läbi praktikumi teemal „Teadliku Muutuse Kunst“. Meetodi looja Ingvar Villido on programmi edukalt eksportinud mitmesse Euroopa riiki ja ka USAsse olles seega esimene koolitaja, kes on teinud eduka läbimurde ka väljaspool Eestit.Ville Jehe teeb 20. aprillil toimuval psühholoogiakonverentsil "Elluviimine" 

Allikas: Konverentsid.ee

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456