Autor: Personaliuudised.ee • 23. aprill 2019

Nõudlus hooajatöötajate järele on kordades kasvanud

Hooajatööde pakkumiste arv on hüppeliselt kasvanud. Keskmine pakutav kuupalk on hooajatöödel alates 888 eurost kuni 1268 euroni.
Foto: Pixabay

Hetkel leidub Eesti suurimas tööportaalis CVKeskus.ee üle 300 hooajalise tööpakkumise. Tööandjad vajavad enim abilisi restoranidesse, hotellidesse ja haljastustöödele, samuti suvehooaja klienditeenindajaid ning laotöötajaid.

„Alates märtsikuust hakkas hooajaliste tööpakkumiste arv kiirelt kasvama. Tööandjad avaldasid võrreldes veebruariga koguni 54% rohkem hooajalisi tööpakkumisi,” toob välja CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt, kes lisab, et viimase kümne aastaga on Eesti tööandjate vajadus värvata hooajalisi abilisi pea kolmekordistunud (+ 181%).

Tööandjad ootavad ausust ja töötahet

Hooajaliste tööpakkumiste tippaeg on aprillis ja mais, kui tööandjad hakkavad otsima abitööjõudu suveperioodiks. Paljudel hooajatöödel pakutakse ka kohapealset väljaõpet ning kandideerijatelt ei eeldata muud kui töötahet, kohusetundlikkust ja ausust. Siiski leidub ka hooajalisi töid, mille puhul ootavad tööandjad kindlate oskustega kandideerijaid – näiteks otsitakse Tartumaal traktoristi.

Keskmine pakutav kuupalk on hooajatöödel alates 888 eurost kuni 1268 euroni ja tunnipalk 5,3 eurost kuni 6,1 euroni. Keskmisest suuremat töötasu on hooajatöödel võimalus teenida müügi-, ehituse- ja transpordisektoris, kus pakutav palk ületab 1500 euro piiri.

„Hooajatöödel teenitav töötasu jääb üldjuhul alla Eesti keskmisele palgale. Teisalt on aga enamik hooajalisi töid klienditeeninduse ja toitlustuse valdkonnas, kus keskmine palgatase ongi pisut madalam,” selgitab Henry Auväärt.

Henry Auväärt lisab, et hooajatöö valikul tasub töövõtjal oma eesmärgid selgelt läbi mõelda. „Ajutine töökoht loob võimaluse teenida lisaraha või haarata kogemusi valdkonnas, kus hiljem püsivalt töötada soovitakse. Noorele annab ajutiselt tööturule tulemine võimaluse mõista, missugust tööd tahetakse tulevikus teha.”

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456