Autor: Pirjo Turk • 1. juuli 2020

Noorte mustalt töötamine tekitab muret – mida muuta plaanitakse?

Kuigi iga teine 17-aastane Eesti noor on saanud juba esimese töökogemuse, tekitab muret see, et paljud neist töötavad kas võlaõiguslepingu alusel või sootuks mustalt. Nii ei saa noored töölepinguga ettenähtud hüvesid, kuigi nende töö vastab tavapärasele töösuhtele, mille puhul tuleks sõlmida tööleping. Mitmete piirangute tõttu peavad tööandjad noorte palkamist hooajatöödele keerukamaks kui täisealiste töölevõtmist, kirjutatakse sotsiaalministeeriumi blogis.
Foto: Pexels

Milliseid murekohti alaealiste palkamisel ja noortel esimese töökogemuse saamisel veel on, selgub äsja sotsiaalministeeriumis valminud analüüsist. Selle mõningatest tulemustest kirjutab sotsiaalministeeriumi blogis töö- ja pensionipoliitika osakonna nõunik Pirjo Turk.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456