Autor: Personaliuudised.ee • 8. juuli 2020

Eesti iduettevõtted on valmis värbama ka koroonakriisi kiuste

55% küsitlusele vastanud iduettevõtetest plaanib sel aastal töötajaid juurde värvata, selgub Startup Estonia ja Asutajate Seltsi korraldatud uuringust. 77% värbamisplaaniga iduettevõtetest soovib värvata vajaliku kompetentsiga tööjõudu välismaalt.
Startup Estonia juht Maarika Truu
Foto: Andras Kralla/Äripäev

Startup Estonia juhi Maarika Truu sõnul on Eesti iduettevõtted loonud Eestisse väärtuslikke töökohti ja välistöötajate rolli kohalike ettevõtete arengus ei saa alahinnata. „Küsitluse tulemused näitavad, et töötajate valikul lähtutakse eelkõige kvalifikatsioonist ja töötaja päritolu ei ole määrav. Samas ei saa eirata fakti, et Eesti tööjõuturult ei õnnestu kohalikel kõrgtehnoloogilistel iduettevõtetel vajalikku kompetentsi alati leida. Nii otsitaksegi kvalifitseeritud ja spetsiifiliste oskustega spetsialiste nii Euroopa Liidust kui ka kaugemalt,” kommenteeris Truu. Eesti iduettevõtted soovivad välistöötajaid värvata enim arendaja, kasutajatoe ja müügi positsioonidele.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456