Autor: Kai Saard • 11. november 2020

Aasta koolitajaks valiti teist aastat järjest Jaanus Kangur

11. novembril toimus Personaliuudiste ja Pärnu Konverentside korraldatud Koolituskonverents 2021, kus tunnustati aasta parimat koolitajat. Teist aastat järjest valisid personali-, koolitus-, arendus- ja teised juhid ning spetsialistid aasta koolitajaks Jaanus Kanguri. Palju õnne!
Jaanus Kangur 2019. aasta Koolituskonverentsil
Foto: Liisi Matvere

„Räägib iga teema huvitavaks ning hoiab pinget ja kuulaja tähelepanu mängleva kergusega läbi pika koolituspäev.”

„Jaanus on üks väheseid tõeliselt intelligentseid mehi ja maailmatasemel koolitajaid Eestis. Tema koolitused on kvaliteetsed, kuid taskukohased. Eesti vajab rohkem mehi, kes saavad aru saada, et vägivallatu konfliktilahendus on sobiv just 21. sajandi väljakutsete lahendamiseks.”

„Tema koolitustel on põnev algusest lõpuni. Lisaks sellele, et Jaanuse koolitused on huvitavad ja humoorikad, on need ka praktiliselt rakendatavad ja innustavad.”

„Väärikas ja sügavuti kaevuvate väärtushinnangutega inimene, kes oskab teisi motiveerida ja õpetada. Eeskujuks paljudele koolitajatele, kes lehvitavad lihtsalt hea müügioskuse või reklaamiga.”

„4D koolitaja, kuna valdab nii ajalike kui ajatute eluvaldkondade teemasid ühest äärmusest teise. Avab teemad positiivses, ootamatus ja praktilises võtmes, jätmata kuulajas tekitamata konstruktiivset enesekriitikat. Koolitustelt kuuldud mõtted ringlevad veel tükk aega ajukurdude vahel, tekitades jagamisvajadust teistega. Jaanus suhtub parima lugupidamisega kuulajatesse, täites koolitusaja ainult olulisega. Mitte kunagi ei hakka igav, isegi mitte pärast supikoomat.”

Need on ainult mõned värvikamad kiidusõnad ja tagasiside Jaanus Kangurile kui koolitajale ning tema meeleolukatele ja asjalikele koolitustele.

Jaanus tegutseb koolitajana alates 2003. aastast. Tal on täiskasvanute koolitaja kutse VII tase. Hariduselt on Jaanus religiooniantropoloog. Koolitamise juures peab ta oluliseks elamust ja õppimise naudingut, seepärast on tema koolitustel alati paras annus huumorit. Ka koolituskonverentsil jagas Jaanus kuulajatega vahvaid lugusid sellest, kui tellija, osaleja ja koolitaja koostööst sõltub tulemuslikkusest.

Viimati kirjutas Jaanus Kangur oma rvamusartiklis sellest, kuhu ta meie koolitusmaastikku liikumas näeb, öeldes muu hulgas, et tervise- ega isegi majanduskriis pole ainsad tegurid, mis koolitusturu muutusi mõjutavad. „Olen üsna veendunud, et veelgi enam kujundavad koolitusmaastikku tööturu trendid.”

Loe lisaks
Quo vadis, qoolitus?*

Mõjukamatest koolitajatest tõsteti veel esile Heli Raidved, Kristi Saart, Kati Tikenbergi, Alar Ojastut, Signe Kiiska ja Kaido Pajumaad.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456