Autor: Gregor Alaküla • 11. mai 2021

Restoranid ja hotellid kutsuvad endiseid töötajaid palgale tagasi

Ilma viirusekriisita maailmas oleks praegu käimas hoogne värbamishooaeg erinevatele hooajatöödele ja lisatööjõule teeninduses, kuid ebakindla suve hakul on ettevõtjate plaanid teistsugused.
Raekoja plats.
Foto: Liis Treimann

Tallinki personali- ja arendusdirektor Vahur Ausmees ütles Äripäeva raadio uues saates „Turismitund”, et Tallink küll värbab erinevatele positsioonidele ja teenindusse inimesi, kuid teeb seda lihtsustatult, mis tähendab, et kutsutakse tagasi inimesi, keda on varem koondatud. Need inimesed on ettevõttega olnud ühenduses ja tema sõnul seda võimalust pikalt oodanud.

Samuti tulevad need inimesed Vahur Ausmehe sõnul ka meeleldi tagasi, sest inimene tuleb eelkõige tagasi sinna tiimi, kellega koos on ta harjunud töötama ning kogenud ühiseid saavutusi ning tunneb end seetõttu seal kindlat ja sulandub kergesti sisse.

Kuula saadet siit:

Olde Hansa omanik Auri Martti Hakomaa sõnul on Olde Hansast koondatud ligi 90% töötajatest ja praegu aktiivset värbamist ei toimu, vaid võetakse tagasi endised töötajad ning püütakse igale inimesele leida just see amet, mis talle enim sobib.

Loe Äripäevast täpsemalt, millised probleemid teenindussektoris esile kerkivad.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456