Autor: Jaanika Palm • 31. mai 2021

Alaealised töötajad vajavad tööandja suuremat tähelepanu

Paljud lapsed soovivad suvisel koolivaheajal töötada, et teenida taskurahale lisa. Gümnaasiumiealised ja hakkajamad noored on mõistnud, et kooliajal töötamine ja töökogemuse omandamine võib kasuks tulla tulevikus, kui asutakse erialast tööd otsima.
Paljud alaealised käivad suviti maasikaid korjamas.
Foto: Pixabay

Tööinspektsiooni ennetusosakonna juhataja Kaire Saarepi sõnul hakkavad tööandjate ja ka lapsevanemate küsimused alaealiste töötamise kohta laekuma neile enamasti mais. „Peamiselt küsitakse alaealiste töökoormuse, palgatingimuste ja puhkeaja kohta. Küsitakse ka selle kohta, millal tuleb alaealine töötajate registrisse kanda. 7–14-aastase puhul peab tööandja lapse kümme päeva enne tööle asumise algust töötamise registris registreerima. Vanemad töötajad peavad olema registreeritud töötama asumise hetkeks,“ selgitab Saarep.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456