Autor: Meeli Miidla-Vanatalu • 3. juuni 2021

KKK: tööandja peab õppepuhkust võimaldama nii, nagu töötaja soovib

Töötaja märkis õppepuhkuse avaldusel, et ta soovib õppepuhkust kasutada osadena kahel nädalal esmaspäevast reedeni ning siis järgneval kahel nädalal teisipäevast reedeni ehk nädalavahetused jääksid välja ja soovib käia kahel esmaspäeval tööl. Kas tööandjal on õigus arvestada kogu see periood siiski õppepuhkusena ehk mitte lubada nädalavahetusi välja jätta ning kahel päeval tööl käia?
Foto: Pexels

Õppepuhkuse võimaldamisel ja kasutamisel tuleb arvestada nii töölepingu seaduses (TLS) kui ka täiskasvanute koolituse seaduses (TäKS) sätestatuga. TLS-i § 67 lõike 1 kohaselt on töötajal õigus saada õppepuhkust täiskasvanute koolituse seaduses ettenähtud tingimustel ja korras.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456