Autor: Sandra Kuus • 26. november 2021

Kas tööandja saab nõuda, et töötaja oleks kogu aeg kättesaadav?

Tööandja soovib, et töötaja oleks talle ja klientidele igal ajal kättesaadav. Töötaja tööaeg on kell 8–17, kuid tihtipeale helistavad kliendid pärast tööpäeva lõppu – töötaja peab kõnele vastama ja kliendile pakkumise saatma. Tööandja ütles, et valveaeg on töölepingu seaduses lubatud ja töötaja on kohustatud kõnedele vastama ka pärast tööpäeva lõppu. Kas see on õige ja kas selle aja eest on tööandjal kohustus maksta töötasu?
Foto: Pexels

Vastab Tööinspektsiooni juhtiv nõustamisjurist Sandra Kuus.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456