Autor: Personaliuudised.ee • 24. jaanuar 2022

Eestisse on tahetud tööle tulla isegi Gröönimaalt ja Vanuatult

Riikliku programmi Work in Estonia veebi kaudu Eestisse tööle kandideerinud välisspetsialistide arv suurenes aastaga pea kaks korda: kui 2020. aastal kandideeris 24 781, siis 2021. aastal 45 329 välistalenti. Kui 2020. aastal sai elamisloa 947 tippspetsialisti, eksperti või iduettevõtte töötajat, siis 2021. aastal oli neid juba 1246.
Eesti Rahvusvahelise Maja nõustamisruum.
Foto: Tonu Tunnel

Samuti suurenes Eesti Rahvusvahelises Majas läbi viidud nõustamiste arv, 4078-lt 5679-le. „Need arvud näitavad, et Eesti on järjest atraktiivsem töötamise sihtriik,“ ütles Work in Estonia programmi juht Anneli Aab. „Võitlus talentide nimel on globaalne ning Eestil on keeruline konkureerida suurte Lääne-Euroopa riikidega nii tuntuse kui palgataseme poolest. Siiski näitab järjest kasvav huvi Eesti kui töötamise sihtriigi vastu, et aastatepikkune Eesti tutvustamine madala bürokraatiatasemega innovaatilise riigina on olnud edukas.“

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456