Autor: Personaliuudised.ee • 21. märts 2022

Arenguseire: platvormitöö suurendab haavatavust Eesti tööturul

Järjestikuste majanduskriiside tulemusel teravneb platvormitöötajate puuduliku sotsiaalkaitse probleem, selgub aprilli alguses avaldatavast Arenguseire Keskuse aastaraamatust. Digiplatvormide vahendusel töötamise vähesed või puuduvad sotsiaaltagatised hakkavad mõjutama ka Ukraina sõjapõgenikke.
Arenguseire Keskuse juhataja Tea Danilov.
Foto: Raul Mee

„Paljud Eesti tööturule sisenevatest Ukraina sõjapõgenikest haaravad suure tõenäosusega kinni digiplatvormide pakutavatest töövõimalustest. See võimendab platvormitöötajate sotsiaalkaitsega seotud probleeme,“ ütles Arenguseire Keskuse juhataja Tea Danilov. „Platvormitöötajad on iseseisvad teenuseosutajad ehk juriidilises mõttes ettevõtjad. Riigil puudub neist ja nende makstud maksudest täpne ülevaade. Vastutus enda sotsiaalkaitse korraldamise eest on enamasti pandud platvormitöötajale endale ja pigem seda ei tehta.“

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456