Autor: Personaliuudised.ee • 28. november 2023

Töötukassa annab nõu, mida Soomes töö kaotanu tegema peaks

Seoses Soome ehitusturu jahenemisega on Soomes suurenenud Eesti kodanike hulk, kes seisavad silmitsi töö kaotamisega. Eesti töötukassa koostas lühikese meelespea, kuidas asju ajada ja millises riigis töö kaotuse järel hüvitist saab.
Soomes on ehitajatel viimasel ajal tööd vähemaks jäänud.
Foto: Andres Haabu

Kõigepealt tuleks endale selgeks teha, kas tööleping Soomes on lõpetatud või peatatud. Soome rakendavad tööandjad päris tihti majandusraskuste puhul töötajate sundpuhkusele saatmist. Kui tegemist on sundpuhkusega, siis ei saa Eesti töötukassa inimest töötuna arvele võtta.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456