Autor: Taili Järva ja Terje Kaasik, BDO Eesti • 1. märts 2024

Pööra puhkusetasu töötaja hüveks, kasutades ausat valemit

Kuidas arvutada puhkusetasu, millised on erinevad meetodid ja kuidas töötajat puhkusetasuga motiveerida, selgitavad asjatundjad.
Taili Järva ja Terje Kaasik, BDO Eesti

Puhkusetasu makstakse hiljemalt eelviimasel kalendaarsel tööpäeval enne puhkuse algust, kui tööandja ja töötaja ei ole kokku leppinud teisiti (TLS § 70 lg 2). Töölepingu lõppemisel on tööandja kohustatud hüvitama töötajale kasutamata jäänud aegumata põhipuhkuse päevad rahas (TLS § 71). Tööinspektsiooni seisukohast lähtuvalt makstakse töötajale kasutamata jäänud aegumata põhipuhkuse päevad välja kahe komakoha täpsusega.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456