Autor: Personaliuudised.ee • 28. märts 2024

Iduettevõtetes töötavad välismaalased teenivad keskmisest üle kahe korra enam

Välismaalaste asutatud idufirmad tasusid Eestis mullu 10,3 miljonit eurot makse, mida on 8% enam võrreldes aasta varasemaga. Välisasutajate asutatud iduettevõtete käive oli aga mullu 105,5 miljonit eurot, kasvades aastaga 25%.
Glia kaasasutaja, Eesti e-resident Carlos Paniagua esinemas konverentsil "Äriplaan 2024".
Foto: Raul Mee

Välismaalaste asutatud iduettevõtted olid möödunud aasta lõpu seisuga Eestis tööandjaks 392 inimesele ning keskmine brutopalk oli neis ettevõtetes 3832 eurot kuus, mis ületab Eesti keskmist töötasu umbes kaks korda. Suurima käibega ettevõtted, mis on Eestis asutatud välismaalaste poolt, olid mullu Glia (13,9 miljonit eurot), Vertigogames (11,4 miljonit eurot) ja Binalyze (9,2 miljonit eurot), teatab Startup Estonia.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456