Autor: Personaliuudised.ee • 22. mai 2024

Välismaalaste asutatud idufirmades küündib keskmine palk ligi 4000 euroni

Eestis on start-up-viisa programmi abil asutatud 238 iduettevõtet, mis kasvatasid selle aasta esimeses kvartalis käivet 12% võrra, 30 miljoni euroni, ning kaasasid ligi 40 miljoni euro ulatuses investeeringuid.
Tartu maakonnas tegutsevas Glias töötas esimese kvartali lõpu seisuga 142 inimest
Foto: Glia

Startup Estonia andmetel töötas start-up-viisa programmi abil välismaalaste asutatud iduettevõtetes esimese kvartali lõpu seisuga 397 inimest ning töötajate arv on aastaga kasvanud 0,3% võrra. Välismaalaste asutatud Eesti iduettevõtted on ka keskmisest palju paremad palgamaksjad, kus keskmine brutopalk ulatub 3832 euroni, olles Eesti keskmisest kaks korda suurem.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456