Autorid: Annika Matson Kald, Imeline Teadus • 18. juuni 2024

Infoks personalijuhile: enim on psühhopaate juhtide, advokaatide ja kirurgide seas

Kõik psühhopaadid pole mõrvarid või vägivaldsed kriminaalid. Neile omast südametunnistuseta ja manipuleerivat käitumist võivad nad näiteks kasutada selleks, et võidelda ennast ärimaailma tippu, kirjutab ajakiri Imeline Teadus.
Psühhopaatidele omast südametunnistuseta ja manipuleerivat käitumist võivad nad näiteks kasutada selleks, et võidelda ennast ärimaailma tippu, kirjutab ajakiri Imeline Teadus.
Foto: Pexels

Paljudel psühhopaatidel ongi prestiižsed ameti­­kohad. Teadlased kirjutavad Imelise Teaduse ajakirjas, et 1,2–4,5 protsenti kõigist täis­kasvanuist on psühhopaadid; osa­kaal on suurem nende inimeste seas, kes on mõju­võimsal positsioonil, nagu juhid, advokaadid ja isegi kirurgid.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456