Autor: Aira Tammemäe, arengukonverentsi "Juhist mentoriks" programmijuht • 28. veebruar 2024

Mikk Marran: juht ei pea kogu aega täis rääkima

Mida sul on teistele jagada? See on küsimus, mida juhi rollis endalt aeg-ajalt küsida. Vastus aitab omakorda otsustada, kas on aeg kogemuste jagamise terviklik süsteem selgeks õppida.
RMK juht Mikk Marran
Foto: Raigo Pajula

RMK juht Mikk Marran, kellel endal on juhtimismentori kvalifikatsioon, tuleb 7. märtsil juhtide arengukonverentsile rääkima teemal, millal võiks juht mentoriks kasvada. See võib olla kogemustega juhi jaoks arenguvõimalus või meetod, et tuua juhi igapäevatöösse lisaväärtust just inimestega töös. Aga samavõrra võib mentori kvalifikatsioon olla juhi jaoks ka tulevikule mõeldes uus ettevõtlussuund. Palusime Mikk Marranil konverentsi ettekande sissejuhatuseks selgitada, mida tema mentori väljaõppest kasutusele on võtnud. Siin temalt ka lühike repliik juhtimise kohta.

Too palun mõni näide, mida sina juhina mentori väljaõppest reaalselt kasutad ja kuidas see töötab?

Kasutan kuulamist – kui seda teadlikult kasutada, on see väga võimas tööriist nii füüsilistel kohtumistel kui ka Teamsi kohtumistel. Juht ei pea kogu aega täis rääkima, tegelikult on kolleegidel veel paremad mõtted ja lahendused. Teiseks püüan asju laiemasse perspektiivi panna. Tihti keerame end juhtidena puntrasse, kuna lahendamist vajavaid ja kiireid küsimusi tuleb uksest ja aknast. Oluline on sisse ja välja hingata ning tajuda, mis on tegelikult oluline ja kas see kiire asi on ka tegelikult nii kiire.

Milline juht võiks mentori tööriistade kasutamisest kõige enam kasu saada?

See juht võiks olla piisava elu- ja töökogemusega, alates keskastmejuhist.

Ootame kogemustega juhte 7. märtsil arengukonverentsile “JUHIST MENTORIKS”. Vaata konverentsi programmi SIIN ja soeta veel viimased vabad piletid.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456