Autor: Jana Palm • 7. juuli 2023

Lennuka idufirma looja: nägin oma venda nii vähe, et mõtlesin temaga äri teha

Erik Martin (vasakul) ja Mihkel Vetemaa
Foto: Foto: Äripäev
Ma ei tahtnud veeta suuremat osa oma elust suvaliste töökaaslastega ja seega läks õnneks, et meie oskused vennaga klappisid ja enda ärile aluse panime, rääkis pereettevõtlusele pühendatud raadiosaates Mihkel Vetemaa, kes on koos venna Erik Martin Vetemaaga rajanud finantsala idufirmale Bilance.

"Tõenäoliselt ma poleks hakanud Erikuga äri tegema, kui ta ei oleks olnud arendaja ja graafiline disainer. Meil on suur vanusevahe, lisaks mina elan Tallinnas ja tema Tartus. Ehk siis oskused on need, mis meid kokku tõid," rääkis Mihkel Vetemaa saates "Võitjate põlvkonnad" ausalt.

"Kuid samas on mind alati häirinud mõte, et suureks saades veedan enamiku oma ajast suvaliste inimestega kuskil kontorites. Neist saavad küll töökaaslased, aga nad ei ole mu lemmikinimesed," lisas ta.

Mihkli sõnul häiris teda väga, et ta sai oma venna ja ka tädipoegadega nii harva kokku. Seega läks õnneks, et oskused klappisid ja nad said vennaga hoopis oma ärile aluse panna.

Praegu on Mihkel on ettevõttes tegevjuhi ning Erik toote- ja tehnoloogiajuhi rollis. Saates rääkisime lähemalt, miks nad otsustasid tehnoloogiaettevõtet arendada just vennaga, milline funktsioon nende äpis kasutab tehisintellekti ning kas nad on üldse varem mõelnud, et nad on pereettevõte.

Saadet juhtis Jana Palm.

Pereettevõtjate aastakonverents 2023

- Toimub 24. augustil Keila-Joa Schloss Fallis

- Väliskülalisena astub lavale 170aastase ajalooga Soome-Rootsi perefirma Ahlström nõukogu liige Johannes Gullichsen.

- Pereettevõtte Kaamos Group isa Kaido Jõeleht, tütar Teele Jõeleht ja poeg Jürgen Mikk Jõeleht räägivad, kuidas läheb teisel põlvkonnal sulandumine isa loodud ettevõttesse. Idufirma asutajad vennad Vetemaad jagavad, kuidas ehitada koos endale nii lähedase pereliikmega kiiresti kasvavat idufirmat. Psühholoog ja juhtimispsühholoogia koolitaja Mare Pork annab praktilistest kogemusest lähtuvalt häid nõuandeid, kuidas hoida töö- ja peresuhteid korras. Mihkel Tammo jagab, missugused on pereettevõtluse väljakutsed tuleviku põlvkonna silmade läbi. Pereettevõtjaid võõrustav Keila-Joa Schloss Falli omanik Andrei Dvorjaninov teeb tiiru lossis ja räägib enda pere ettevõtete loo.

- Piletid ja rohkem infot leiab SIIT.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456