Autor: Piret Potisepp, Kaubandus-Tööstuskoja teenuste juht • 7. oktoober 2019

Kus saab alguse areng?

Sellist küsimust küsib iga personalijuht vast endalt iga päev. Või siis vähemalt iga nädal. Me kõik teame selleks, et saaks toimuda õppimisprotsess tuleb end mugavustsoonist lahti rebida. Kuid teame ka seda, et ei ole midagi paremat, kui end mugavalt tunda.

Kuidas siis ikkagi oma meeskond ja terve ettevõtte arengule suunata?

Kolm mõtet:

1. Tavakeskkonnast lahti rebimine on impulss uuteks mõteteks

Kontoris on küll tore ning see on ka funktsionaalne, kuid igapäevaselt samas keskkonnas viibimne ei ole parim pinnas uutele ideedele. Just seetõttu korraldame väga palju üritusi erinevates ettevõtetes. Osalejad on kinnitanud, et uues ja põnevas ettevõttes tekib neil uute ideede puhang. Suurepärane koht uuteks impulssideks on ka loovusest pakatavad disainiruumid, nagu näiteks Rotermannis asuv Tallinn Design House. 100+ Eesti disaineri loomingut koondav showroomil on eraldi koosoleku ruum, mida üha rohkemad ettevõtted kasutavad, et end tavapärasest lahti rebida.

2. Liigu kolleegidega vabas õhus

Parimad ideed ning loomingulisus ei kipu tavaliselt pimedas ja õhuvaeses koosolekuboksis tulema. Valikus kaks varianti: ruumide tõhus ventileerimine, mille peale majahaldur kindlasti kulmu krimpsutab. Või avatud vestlused värskes õhus. Arianna Huffington oli see, kes müüs Huffington Posti idee investoritele maha jalutades California mägistel nõlvadel. Oled kunagi proovinud koosolekut läbi viia kõndides imekaunis Kadrioru pargis või meie armsas vanalinnas?

3. Pea nõu konsultandiga

Eksperte võib olla mitmeid ning mõnega neid on kokkupuuted positiivsed ja mõnega ehk mitte nii väga. Aga konsultantidel on tihti varrukast võtta mitmeid kliendijuhtumeid, mis võivad Sinu omale sarnaneda. Me kõik mõtleme, et oleme unikaalsed, kuid tegelikult oleme põhivajadustelt vägagi sarnased. Välistel nõuandjatel on imeline oskus näha suurt pilti ning anda näpunäiteid, mida on kerge ellu viia. Minu isiklik kogemus on, et mõnikord võib piisata ka lihtsalt paarist telefonikõnest (eelistatavalt värskes õhus jalutuskäigul). Konsultantide läbiviidavad töötoad suunavad meeskondi arengule sest, võõra inimese pilgu ja juhendamise all ollakse valmis rohkem püüdma ja panustama.

Kui keegi kahtleb nendes nõuannetes siis personalijuhtide väljasõidud saidki täpselt selliselt loodud, et viia ellu neid kolme soovitust. Külastame erinevaid ettevõtteid, jagame oma igapäevase töö väljakutseid ning programmi ametliku osa lõppedes reflekteerime konsultandiga.

Tule ja saa osa: 17-18.10 Viljandis ja 6-7.11.19 Stockholmis.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456