Autor: WeDigitize • 29. detsember 2022

Hasartmängudest saadav tulu aitab arendada kultuuri

Viimastel aastatel on online-hasartmängud Eestis väga populaarseks muutunud. Sellest annab aimdust ka suures koguses uute kasiinode tekkimine Eesti väikesele turule.

Kõik kasiinod, mis on Eestis litsentseeritud, peavad maksma tegutsemismakse. Mängijad seevastu on maksudest vabastatud ja saavad maksuvabalt kõiki võite kasutada. Selline süsteem aitab aga tugevalt kaasa Eesti kultuuri arengule. Hasartmängudest saadud maksud jagatakse ära nelja ministeeriumi vahel, lisaks antakse suur osa ka Kultuurkapitalile. Hetke seisuga saab Kultuurkapital peaaegu 50% maksudest ehk ligemale poole. Kuidas see aitab kaasa Eesti arengule, ning millised on peamised põhjused hasartmängudest saadava maksutulu kasvamiseks?

Online-kasiinod moodustavad suure osa kõikidest hasartmängudest

IInimesed muutuvad järjest mugavamaks ja valivad tavaliste kasiinode asemel online-kasiinod. Ilmselt on suurim põhjus see, et soovitakse nautida neid tervitusboonuseid. Tihti on inimestel arvamus, et tegemist on tühise osaga online-kasiinodest, kuid tegelikult on see üks kõige olulisemaid aspekte. Inimestele jagatakse ära suures koguses boonusraha ja mainimata ei saa jätta ka loomulikult tasuta spinne. See on hea ja lihtne viis oma kontojääki suurendada, kuid kindlasti tuleb arvestada ka sellega, et tegemist on boonusega, millele kehtivad tingimused. Viimaste aastate arengut vaadates võib julgelt väita, et järgneva viie aasta jooksul hakkavad online-kasiinod veel rohkem domineerima ja muudavad füüsiliste kasiinode elu keeruliseks.

Kultuurkapital ja selle rahastamine

Erinevad hasartmänguseaduses nimetatud punktid muudavad online-kasiino avamise keeruliseks, kuid sellest hoolimata tuleb neid pidevalt juurde. Tegemist on olukorraga, mis ühiskonna mõttes on nii negatiivne kui ka positiivne. Negatiivseks muudab asja see, et mida suurem on valik, seda suurem on ka turul nõudlus ehk inimesed kulutavad oma raha kalli meelelahutuse peale. Positiivne on, et Kultuurkapital saab peaaegu 50% hasartmängudest saadavatest maksudest ja seda kasutatakse headel eesmärkidel. Toetust saavad näiteks sport, kultuur ja sündmused, mida poleks võimalik lisarahata korraldada. Loomulikult ei suudeta nii palju ühiskonnale tagasi anda, kui kasiinod võivad ära võtta, kuid sellest hoolimata on tegemist väga õige lähenemisega.

Mis aitab kaasa hasartmängude arengule

Kindlasti mängib suurt rolli ühiskonna pidevalt kasvav elutempo. Inimestel ei ole aega tegeleda meelelahutusega, kuid kindlasti seda soovitakse. Kui keskmise eestlase palk tõuseb, siis tekib ka rohkem vaba raha, mida on võimalik meelelahutusele kasutada. Online-kasiinod pakuvad meelelahutust sõltumata sellest, kus te olete või mida parasjagu teete. Näiteks on võimalik erinevatest mängudest ja panustamistest osa võtta praktiliselt kõikide nutiseadmetega. Peate lihtsalt omama internetiühendust ja kogu protsess on lihtne. Asjade hõlbustamiseks on loodud isegi erinevad rakendused, mis on optimeeritud just nutiseadmetele, mille ekraan on oluliselt väiksem.

Kuhu suundub Eesti hasartmäng?

Praegu võib julgelt väita, et tulevik on tugevalt suunatud online-keskkondade poole. Paljud inimesed töötavad kodust ega soovi sealt enam praktiliselt üldse lahkuda. See toob aga endaga kaasa olukorra, kus inimesed ei lähe meelelahutuse juurde, vaid see tuleb neile koju viia. Online-kasiinod on sellega viimastel aastatel hästi hakkama saanud ja ning sama trendi on oodata ka tulevikus. Järjest suurenev konkurents tekitab rohkem pakkumisi ja erilahendusi, mis meelitab vanu ja uusi mängijaid jälle tagasi. Paljude jaoks võib see imelik tunduda, kuid jälgige, milliseid reklaame ja turundusnippe pidevalt kasutatakse, et anda märku oma uuest ettevõttest.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456