28. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas kasutada koolitusinfo koondamiseks tarkvaralahendusi

Tarkvara saab märgatavalt lihtsustada vastavate eesmärkide täitmist.
Foto: pixabay.com
Finantsjuht: "Mis juhtub, kui me investeerime oma inimeste arendamisse, aga nad lahkuvad?" Tegevjuht: "Aga mis saab siis, kui me ei investeeri ja nad jäävad?"

Mõnes valdkonnas on töötajate koolitamine ka seadusega pandud kohustus. Kui koolituste läbimine on seotud vajalike litsentsidega, siis peavad ettevõtted olema võimelised tõestama läbitud koolituste mahtu ka sisulises nõuete kontrollis. Organisatsiooni tasemel on oluline mitme koolitusega seotud eesmärkide täitmine. Oleme reastanud neist olulisemad. Tarkvara saab märgatavalt lihtsustada vastavate eesmärkide täitmist. Olgu siinkohal kirjeldatud, milliste lahendustega upsteem.com saab kasutajaid aidata ja miks.

1. Koolitusvajaduste kaardistamine

Koolitusvajaduste kaardistamine aitab organisatsioonil planeerida koolitusi ja seotud eelarvet. Koolitusvajadusi kaardistatakse tavaliselt kas eraldiseisva uuringu raames või näiteks koos arenguvestlustega. Tehniline lahendus aitab suunata erinevaid planeeritavaid koolitusi vastavalt töötajate ametigruppidele. Nii on võimalik küsida näiteks tugipersonali käest vajadust üht tüüpi koolituste järele ja erinevatele spetsialistidele võidakse pakkuda teist sisu. Koolitusvajaduse kaardistamine annab organisatsioonile aimu, kui palju inimesi mingit tüüpi koolitust vajab, ning hiljem paremini planeerida seotud eelarveid ja koolitusi.

2. Koolituste planeerimine

Planeerimise tööriista puhul on juba teada koolituse toimumise aeg ja koht. Tehniline lahendus laseb suunata koolitusi pakkumiseks konkreetsele tööperele või organisatsiooni struktuuriüksusele. Töötajate registreerimine koolitusele võib olla kas kohustuslik või soovituslik. Planeerida saab nii majasiseseid kui ka väliskoolitusi. Koolituse planeerimise funktsioone saavad kasutada nii HR-spetsialistid kui ka üksuste juhid.

3. Koolitussoovide menetlemine

Kõike ei ole alati võimalik ette planeerida, mõnikord selgub vajadus koolitustel või konverentsidel osaleda vaid lühikese etteteatamisajaga. Organisatsiooni kui terviku seisukohalt on oluline hallata eri koolitussoove nii, et nendest jääks märk maha. Tehniline süsteem haldab infot koolitussoovide esitamise ning juhtide antud kinnituste kohta, samuti saab raamatupidamine jälgida, millised koolituskulud juhid on heaks kiitnud.

Loe täpsemalt Upsteemi blogist!

Autor: Karl Laas, Upsteem

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456