Autor: Personaliuudised.ee • 6. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põhjala ja Balti ametiühinguliidrid otsivad Tallinnas rohtu kasvavatele probleemidele tööturul

Eesti Ametiühingute Keskliidu juht Peep Peterson
Foto: Raul Mee
Täna ja homme leiab Tallinnas aset ülemaailmsele väärika töö päevale pühendatud rahvusvaheline konverents, kus regiooni mõjukamad ametiühinguliidrid otsivad koos teadlastega vastust küsimusele, kuidas tagada väärikas töö nii oma liikmetele kui ka töötajatele laias maailmas. Konverentsi korraldab Põhjamaade Ametiühingute Konföderatsioon (NFS) ning nende kutsel on oodata Tallinna pea kõiki Skandinaavia ja Soome mõjukamaid ametiühingutegelasi.

Eesti Ametiühingute Keskliidu juhi Peep Petersoni sõnul ulatuvad ametiühingute püüdlused tagada normaalsed ja inimväärsed töötingimused kõigile töötajatele maailmas juba enam kui sajandi taha ja neid püüdlusi on enamasti saatnud edu. „Täna on aga silmapiiril murepilvi, mis võivad senise trendi murda. Nende hulka kuuluvad nn veidrate töösuhete levik, toimetulematus tehnoloogiliste muutustega, töökohtade nappus noorte ja vanemate töötajate jaoks. Probleeme on veel ja just pärast ülemaailmset majanduskriisi ei kipu töötajate käsi igal pool maailmas hästi käima,” rääkis Peterson.

Tema sõnul on ametiühingud koostöös tööandjate ja valitsustega suutnud seni raskusi siiski ületada. „Ilmselt leitakse rohtu ka tänastele katsumustele ja seda rohtu regiooni mõjukamad ametiühingujuhid Tallinna otsima tulevadki,” oli Peterson optimistlik.

Konverentsiga seotud sündmused saavad alguse kolmapäeva õhtul Rootsi suursaadiku vastuvõtuga ja jätkuvad neljapäeva hommikul Eesti suurima eksportija Ericsson Eesti AS külastusega. Konverentsi avab neljapäeva pärastlõunal Eesti tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski. Lisaks Soome, Rootsi, Eesti ja Leedu ametiühingujuhtidele astuvad konverentsil üles paljud teadlased, teiste hulgas professor Raul Eamets Tartu Ülikoolist.

Reedel on konverentsi osalevatel Põhjala ja Balti ametiühingujuhtidel võtta vastu ühisavaldus Leedu töötajate toetuseks seoses hiljuti vastu võetud uue tööseadusega, mis rahvusvaheliste ekspertide hinnangul on suures vastuolus Rahvusvahelise Tööorganisatsiooni standarditega. Avaldus on plaanitud mõjutama Leedu parlamendivalimisi sel pühapäeval.

Allikas: Eesti Ametiühingute Keskliit

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456