Autor: Personaliuudised.ee • 29. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: noored ei unista juhirollist, vaid kõrgest palgast

Manpoweri tegevjuht Heigo Kaldra
Foto: Meeli Küttim
Kui tänased neljakümnesed ja viiekümnesed peavad kõlavat ametinimetust ja liidripositsioonile jõudmist tähtsaks, siis suurem osa 20-35-aastaste põlvkonnast unistab hoopis kõrgest palgast ja huvitavast tööst, selgub rahvusvahelise personalifirma Manpower Grupi korraldatud ja 19 000 küsitletut hõlmanud uuringust.

Küsitlustulemuste kohaselt unistab vaid 22 protsenti noortest kas oma ettevõtte asutamisest (12%), karjääriredelil ülesliikumisest (6%) või teiste inimeste juhtimisest (4%). Kõigist nimetatutest tähtsamaks peavad noored hea palga teenimist (23%), tööga millegi positiivse saavutamist (21%), toredaid kolleege (20%) ja oma valdkonnas eksperdiks olemist (14%). Sama suunda kinnistavad ka vastused küsimusele, milliseid oskusi soovivad noored lihvida – juhtimisoskustest olulisemaks peetakse enese harimist näiteks infotehnoloogias või võõrkeeltes.

„Uuring tõi selgelt esile üleilmse trendi, mis on murekohaks ka Eestis. Nimelt ütlevad noored, et ei taha töötada ühes rollis kauem kui kaks aastat ning kui nad tunnevad, et areng on peatunud ja palk napp, liiguvad edasi järgmisesse kohta,” kommenteeris tulemusi Manpoweri Baltikumi tegevjuht Heigo Kaldra. „Juhtides tekitab see hämmingut, sest kui varem pingutasid noored karjääri nimel ja olid algul nõus väiksema palga ja rutiinsema tööga, siis enam mitte. Tüdinedes vahetavad noored kohe töökohta, sest korporatiivne ülespoole sammumise karjäär neid ei köida. Nii tekibki suur tööjõuvoolavus, sest sageli pole kumbki pool valmis teise ootustele lähemale astuma,” rääkis Kaldra.

Uuring annab tööandjatele ka selged suunised, kuidas noori paremini motiveerida – pakkuda vastutust ja variatiivsust, rääkida regulaarselt töötaja ootustest ja mõelda paindlikumatele töömudelitele.

Allikas: Manpower

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456