Autor: Personaliuudised.ee • 31. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selgusid parimad praktikandid!

Fotol vasakult paremale: Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsar, kutsehariduse kategooria võitja Silver Leppik, kõrghariduse kategooria võitja Birgit Vaino, töökohapõhise õppe võitja Karl Allik, haridus- ja teadusminister Mailis Reps, Estonian Business Schooli rektor Arno Allmann.
Foto: Raigo Pajula
Eesti Tööandjate Keskliidu parima praktikandi konkursi „Praktik Cum Laude” võitis aastal 2017 kõrghariduse kategoorias Birgit Vaino, kutsehariduse kategoorias Silver Leppik ja õpipoisiõppe kategoorias Karl Allik.

Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja ja hindamiskomisjoni esimehe Toomas Tamsari sõnul oli valikut teha keeruline. „Kõik viiskümmend konkursile esitatud hakkajat noort paistsid silma suurepäraste praktikatulemustega, mis on teistele eeskujuks. Võitjateks pärjatud kolm õppurit jäid žüriile meelde erilise edasiarenemise tahte poolest ja panustasid praktikasse oodatust rohkemgi. Tänusõnu ja tunnustust väärivad muidugi kõik nominendid, nende õpetajad ja praktikajuhendajad,” ütles Tamsar.

Haridus- ja teadusminister Mailis Repsi sõnul võidavad praktikast kõik osalised: „Õppijad saavad töökogemuse, õppeasutused on paremini kursis ettevõtetes toimuvaga, tööandjad saavad ülevaate koolides õpetatavast ning võimaluse anda tagasisidet ja leida uusi töötajaid.”

„Kõik konkursiga seotud ettevõtted käsitlevad praktikat kui organisatsiooni arendamise võimalust ning kõik praktikandid on õppinud ja töötanud innukuse ning kirega – see konkurss pakub eeskuju kõigile, sest elukestev õpe on ainus viis, kuidas tulevikus toime tulla,” lisas minister.

Parimaid praktikante premeerib Estonian Business School tasuta kursuse ja karjäärinõustamisega 6 EAP ulatuses.

„Estonian Business Schooli eesmärk on pakkuda noortele vajalikke teadmisi ja oskusi kiiresti muutuva ärimaailma väljakutsetega toimetulekuks. Lähtume ka oma õppekavade arendamisel alati tööturu vajadustest ja põhimõttest, et akadeemiliste teadmiste kõrval on samaväärselt olulised ka praktilised kogemused. Me toetame kõiki neid ettevõtmisi, mis väärtustavad praktika osa õppeprotsessis, ja seetõttu hindame kõrgelt koostööd Eesti Tööandjate Keskliiduga parima praktikandi valimise konkurssi korraldamisel ja soovime selle tulemuslikku jätkamist,” ütles Estonian Business Schooli rektor professor Arno Almann.

Birgit Vaino õpib Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis õendust ja oli praktikal tänavu parimaks praktikakohaks tunnistatud SA Põhja-Eesti Regionaalhaiglas. Birgiti juures hinnati tema järjepidevat arengut, positiivset ja elutervet suhtumist patsientidesse ning tööülesannetesse tervikuna.

Kehtna Kutsehariduskeskuses liikurmasina tehnikuks õppinud Silver Leppik sooritas praktika Konekesko Eesti AS-is. Tema praktikajuhenda hindab temas initsiatiivikust, häid töövõtteid ja tehtud töö kvaliteeti, mis oli eeskujuks teistele sama ettevõtte praktikantidele.

E-Service AS-is töökohapõhises õppes praktikat sooritanud Karl Allik õpib Tallinna Polütehnikumis jaotusvõrgu elektrikuks. Karl paistis silma nii laiapõhjaliste teoreetiliste teadmiste kui praktiliste oskuste poolest. Praktikal oli ta täpne, korrektne ja andis ise näpunäiteid ka vanematele kolleegidele.

Konkursi võitjad selgusid juhendajate hinnangute, Facebooki-hääletuse ja hindamiskomisjoni otsuse tulemusena. Hindamiskomisjoni kuulusid Eesti Tööandjate Keskliit, Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit, Eesti Hotellide ja Restoranide Liit, Eesti Kaupmeeste Liit, Eesti Toiduainetööstuse Liit, Estonian Business School, Haridus- ja Teadusministeerium ja Eesti Kutseõppe Edendamise Ühing.

Projekti rahastas Euroopa Sotsiaalfond, Eesti riik ja Eesti Tööandjate Keskliit.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456