23. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kui info läheb rändama ...

Ettevõttest lahkub kauaaegne personalijuht. Mõni nädal hiljem selgub, et ta on asunud tööle põhikonkurendi juurde.

Järgnevate kuude jooksul lähevad samasse ettevõttesse tööle juhatuse liikme isiklik sekretär ja mitu paremat müügijuhti, kuna palk olevat parem ja põhipuhkus pikem. Veel mõni aeg hiljem toimuvate arenguvestluste käigus selgub, et endine personalijuht on jõudnud suure osa oma endistest kolleegidest läbi helistada ja on kutsunud neid kõiki kandideerima uue tööandja vabadele töökohtadele.

Kuna ta teab detailideni ka endise tööandja siseelu ja töötajate palgatingimusi töötajate töötulemusi, on tal õnnestunud hulk võtmetöötajaid töökohavahetuskaaluma panna. Juhtkonna tasemel peetaval kriisikoosolekul selgub paraku, et personalijuhi tööleping on ärisaladuste kaitse ja konkurentsikeelu koha pealt küllaltki üldsõnaline ja puudulik.

Siin kirjeldatud olukord pärineb tegelikult elust enesest ja seda juhtub oluliselt tihedamini, kui võiks arvata. Kuidas hoida ära sama olukorra kordumine teie ettevõttes, kuuleb lähemalt 13. veebruaril toimuval ärisaladuste teemalisel veebiseminaril. Oma osavõtu saad lunastada SIIN!

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456