5. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juhtide kvaliteet pärsib Kesk- ja Kirde-Eesti tööturgu

Pea iga neljas töötaja Kirde- ja Kesk-Eestis soovib lähitulevikus töötada paremate juhtidega kui seni, näitab töövahendusportaali GoWorkaBit tulevikutöö küsitlus.
GoWorkaBiti juht Kristjan Vanaselja Tartu Garage 48 Hub-is Tartus
Foto: Raul Mee, fotograaf

„Eesti töötajatel pole rahvusvahelise tööturu konkurentsis enam midagi häbeneda, aga Eesti juhtide konkurentsivõime pärsib kohati juba ettevõtluse arengut,” rõhutas GoWorkaBiti juhataja Kristjan Vanaselja. „Kõige teravamalt tajuvad juhtide võimekuse probleemi töötajad Kirde- ja Kesk-Eesti ettevõtteis.”

Kesk- ja Kirde-Eesti töötajaist pea iga neljas soovib lähitulevikus töötada paremate juhtidega, seda on kaks korda rohkem kui Lõuna- ja Lääne-Eestis. „Me elame järjest teravamas tööjõukriisis ja üha rahvusvahelisemas konkurentsis, kuldsetest kätest ja talupojatarkusest ei piisa enam ei masina taga ega juhina hakkama saamiseks,” rõhutas Vanaselja.

Töö tähenduslikkus, tööõhkkond ja juhtimiskvaliteet kujutavad Vanaselja kinnitusel endast üha olulisemaid motivaatoreid töökoha valikul. „Palk on küll oluline, kuid sellest üksi enam ei piisa inimeste motiveerimiseks,” märkis Vanaselja. „Jäme ots tööturul on töötajate käes, ja töötajad ei lepi enam ebapädevate juhtide või mürgise tööõhkkonnaga. Kesk- ja Kirde-Eestis tunnevad töötajad pädevate juhtide puudust kõige teravamalt.”

Just Kesk-Eesti töötajad osutasid enim tööõhkkonna probleemile, ligemale pool neist kinnitas, et soovivad lähikümnendil töötada koos meeldivamate inimestega.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456