Juhtide kvaliteet pärsib Kesk- ja Kirde-Eesti tööturgu

GoWorkaBiti juht Kristjan Vanaselja Tartu Garage 48 Hub-is Tartus
GoWorkaBiti juht Kristjan Vanaselja Tartu Garage 48 Hub-is Tartus

Pea iga neljas töötaja Kirde- ja Kesk-Eestis soovib lähitulevikus töötada paremate juhtidega kui seni, näitab töövahendusportaali GoWorkaBit tulevikutöö küsitlus.

„Eesti töötajatel pole rahvusvahelise tööturu konkurentsis enam midagi häbeneda, aga Eesti juhtide konkurentsivõime pärsib kohati juba ettevõtluse arengut,” rõhutas GoWorkaBiti juhataja Kristjan Vanaselja. „Kõige teravamalt tajuvad juhtide võimekuse probleemi töötajad Kirde- ja Kesk-Eesti ettevõtteis.”

Kesk- ja Kirde-Eesti töötajaist pea iga neljas soovib lähitulevikus töötada paremate juhtidega, seda on kaks korda rohkem kui Lõuna- ja Lääne-Eestis. „Me elame järjest teravamas tööjõukriisis ja üha rahvusvahelisemas konkurentsis, kuldsetest kätest ja talupojatarkusest ei piisa enam ei masina taga ega juhina hakkama saamiseks,” rõhutas Vanaselja.

Töö tähenduslikkus, tööõhkkond ja juhtimiskvaliteet kujutavad Vanaselja kinnitusel endast üha olulisemaid motivaatoreid töökoha valikul. „Palk on küll oluline, kuid sellest üksi enam ei piisa inimeste motiveerimiseks,” märkis Vanaselja. „Jäme ots tööturul on töötajate käes, ja töötajad ei lepi enam ebapädevate juhtide või mürgise tööõhkkonnaga. Kesk- ja Kirde-Eestis tunnevad töötajad pädevate juhtide puudust kõige teravamalt.”

Just Kesk-Eesti töötajad osutasid enim tööõhkkonna probleemile, ligemale pool neist kinnitas, et soovivad lähikümnendil töötada koos meeldivamate inimestega.

Osale arutelus

  • Kristjan Vanaselja, GoWorkaBit

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Personaliuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Tööriistad

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Valdkonna töökuulutused

AZETS INSIGHT otsib särasilmset PERSONALISPETSIALISTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

05. märts 2019