Autor: Brandem • 22. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes on sel aastal esimest korda atraktiivseimate tööandjate esikolmikus?

Juba kolmandat aastat on Brandemi üle-eestilise tudengite uuringu tulemuste põhjal noorte seas kõige atraktiivsem tööandja Swedbank. Teisel kohal on taas Eesti Energia ja kolmandale kohale on esimest korda tõusnud Politsei- ja Piirivalveamet. Neid tööandjaid iseloomustavad eelkõige karjäärivõimalused, noortesõbralikkus, innovaatilisus ja väljakutsed.
Foto: Andriy Popov

„Tööandjate maine tudengite seas on väga oluline, kuna just nemad on juba loetud aastate pärast kujundamas Eesti tööjõuturgu,” sõnab Brandemi tegevjuht Marie Evart. „Sellepärast on praegustel tööandjatel eriti oluline planeerida nii värbamise kui ka tööandja turundusega seotud tegevusi teadlikult, arvestades sihtrühmade soove, mõtteid ja ootusi,” lisas ta.

2019. aasta atraktiivseimad tööandjad tudengite seas

1. Swedbank

2. Eesti Energia

3. Politsei- ja Piirivalveamet

4. Telia

5. Transferwise

6. Põhja-Eesti Regionaalhaigla

7. Tartu Ülikooli Kliinikum

8. Bolt (Taxify)

9. Pipedrive

10. LHV

Politsei- ja Piirivalveamet: peame tähtsaks, et meie inimesed tunneksid end hoituna

Sellel aastal on esimest korda atraktiivsete tööandjate hulka jõudnud ka Politsei- ja Piirivalveamet. Kõige rohkem seostasid vastajad PPA-d väljakutsete, turvalisuse tagamise, aususe ja usaldusväärsusega. PPA personalijuhi Aili Herkeli sõnul töötavad nad iga päev selle nimel, et Eesti oleks turvaline ja abivajajani jõutakse võimalikult kiiresti. „Teeme seda ausalt ja üldinimlikest väärtustest lähtudes. Organisatsioonina peame tähtsaks, et töötajad tunneksid end hoituna ja tegeleme sellega järjepidevalt,” sõnas ta. „Mul on hea meel, et Eesti noored on seda märganud ja hindavad Politsei- ja Piirivalveameti tööd,” lisas ta.

Swedbank: olla tudengite jaoks atraktiivne tööandja on suur tunnustus, aga ka vastutus

Swedbanki personalijuht Ülle Matt sõnab, et atraktiivse tööandja tunnustus on suur vastutus. Tudengite ja järelkasvu puhul tehakse tööd suure pühendumusega. „Nii näiteks toob tulemusi praktikaprogramm „Kick Start”, kus ootavad praktikante vastutusrikaste ülesannete kõrval ka arendavad seminarid ja töötoad. Noored toovad aga uusi ja värskeid vaateid, mis aitavad meil pangana areneda ning saada põnevaid ideid tulevikuks,” sõnab Matt. „Kindlasti on atraktiivsusele kaasa aidanud ka eri sihtrühmi kõnetanud värbamiskampaania „Tule, nagu oled”, kus näitasime enda töötajate kaudu, millised ettevõttes oleme – klientide, üksteise ja ühiskonna suhtes avatud, lihtsad ja hoolivad. Ka sotsiaalmeedias tutvustame noortele nende soovil panga töökohti. Ikka selleks, et ametikohtadest tekiks hea ettekujutus ja huvi pangas töötamise vastu,” lisab ta.

Eesti Energia: noored saavad aru, et meie tegevusel on suur mõju ühiskonnale

Eesti Energia personalidirektori Tiina Drui sõnul näevad noored, et Eesti Energias saab teha ägedaid asju ja ise areneda. „Meie ambitsioon on pakkuda klientidele kasulikke ja mugavaid energialahendusi ning toota ka ise energiat aina keskkonnasäästlikumalt – see kõnetab noori, kes tahavad maailma puhtamaks muuta ja mõistavad energiasektoris toimuva olulisust,” märkis Drui.

Ettevõte tegutseb aktiivselt noortele mõeldes. „Huvi äratamiseks teeme järjepidevat koostööd kõrg- ja kutsekoolidega, käime messidel, korraldame loenguid ja anname külalistunde,” sõnas Drui.

„Igal aastal värbame ligi 250 praktikanti, kusjuures iga seitsmes uus töötaja on varem meil praktikal käinud,” esitas ta näite noortele mõeldud strateegilisest tegevusest.

Valim ja meetod

Sellel aastal osales uuringus rekordarv tudengeid – kokku üle 3100 noore 58 koolist üle Eesti. Õppimise ajal töötas vastajatest 52%. Eelistatud tööandjate järjestamiseks paluti tudengitel nimetada kolm organisatsiooni, kus nad soovivad töötada, ja kolm organisatsiooni, kus nad ei soovi töötada. Nimetatud organisatsioone paluti ka märksõnadega iseloomustada. Peale eelistatud ja vähem eelistatud tööandjate selgitati välja ka noorte valmisolek oma praegust tööandjat soovitada. Uuriti ka, millise Eesti kuulsuse või tippjuhiga sooviksid noored koos töötada ja millised on suurimad hirmud kandideerimisel.

Allikas: Brandem

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456