Autor: Personaliuudised.ee • 24. mai 2019

Tööandjad tunnustasid Ajujahi konkursi äriideed Võõras Sõber

Eesti Tööandjate Keskliit tunnustas Ajujahi konkursil eriauhinnaga äriideed Võõras Sõber, mis aitab kaasa vähenenud töövõimega inimeste kaasamisele tööturule, võimaldades tööandjatel pakkuda töötajatele anonüümset psühholoogilist nõustamist.
Ajujahi konkursi eriauhind läks äriideele Võõras Sõber
Foto: Johan-Paul Hion

Tööandjate keskliidu juhataja Arto Aasa sõnul aitab juba ka praktikas rakendatud äriidee ennetada inimeste läbipõlemist ja töövõime vähenemist ning aidata neid, kellel see on juba juhtunud.

„Eesti arengu üks valusamaid muresid on üha süvenev töökäte puudus. Iga inimene, kes tahab tööd teha ka Eestis väärtust luua, peab saama seda oma võimete kohaselt teha,“ ütles Aas. „Vastutustundlik tööandja mõistab, et iga inimene on erinev ja soovib oma töötajaid tervena hoida. Võõras Sõber aitab tööandjal inimeste erivajadustega arvestada, samuti annab ettevõtetele julgust värvata ka vähenenud töövõimega inimesi.”

Idee autor ja tegevjuht Ave-Gail Kaskla ütles, et üheks idee ajendiks oli erinevate uuringute statistika, mis üheselt näitab, et töövõime vähenemine vaimse tervise probleemide tõttu on tänapäeval aina suuremaks probleemiks.

„Võõra Sõbra nõustamisformaat on loodud peamiselt tööstressi ja läbipõlemise ennetamiseks, kuid aitab ka juba vähenenud töövõimega inimestel taas tööturule naasta. Oluline on, et nii töötaja kui ka tööandja teadvustaks, et meie vaimne tervis nõuab sama palju hoolt ja tähelepanu kui füüsiline tervis,” lisas Kaskla.

Võõras Sõber, mis valiti tänavu Ajujahi konkursil TOP 10 hulka, on ainulaadne tööstressi ja läbipõlemist ennetav nõustamisformaat, mis pakub töötajale konfidentsiaalset nõustamist tööandja kulul ja vajaduse järgi. Idee oluliseks osaks on kodeeritud süsteem, mis võimaldab töötajal jääda anonüümseks, kuid samas tööandjal tuleb tasuda ainult reaalselt toimunud seansside eest.

Vähenenud töövõimega inimeste tööturule kaasamist ja Ajujahi konkursi eriauhinda toetasid Sotsiaalministeerium ja Euroopa Sotsiaalfond.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456