Autor: Personaliuudised.ee • 5. märts 2020

Iduettevõtted tõid startup-viisa abiga Eestisse ligi 1000 töötajat

Startup-viisa abil on Eestisse möödunud aastal tulnud 928 iduettevõtete töötajat ja 219 asutajat. Startup-viisat kasutanud iduettevõtted on maksnud riigile 2019. aastal kokku 1,6 miljonit eurot tööjõumakse ja kasvatanud käivet 17,5 miljoni euroni, mis on 152% võrra enam võrreldes aasta varasemaga.

Startup-viisa abil on Eestisse töötajaid värvanud 207 iduettevõtet ehk viiendik kõigist Eesti iduettevõtetest. Startup-viisaga iduettevõtetesse tulnud töötajate keskmine brutokuupalk oli möödunud aastal 1951 eurot, ületades tunduvalt Eesti keskmist palka, mis oli samal ajal 1407 eurot. Enamik startup-viisaga Eestisse tulnud töötajaid olid pärit Venemaalt (149), Indiast (124) ja Brasiiliast (111).

„Välismaalaste rolli meie kohalike ettevõtete edus ei saa praegu eirata ega alahinnata. Viiendik Eesti idusektori töötajatest on välismaalased ning nõutud ja tihti ka väga spetsiifiliste oskustega tippspetsialistid, kes panustavad meie kohalike iduettevõtete kasvu. Seetõttu on väga oluline, et Eesti oleks talentidele avatud ja atraktiivne riik ning meie kohalikud ettevõtted ei oleks sunnitud lahkuma, kuna nad ei leia siit endale vajalikke töötajaid,” sõnas Startup Estonia juht Maarika Truu.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456