Autor: Personaliuudised.ee • 17. november 2020

Kas pärast vanemahüvitist peab alati vana töökoha tagasi saama?

Töötaja on praegu alla kaheaastase lapsega kodus, aga vanemahüvitis lõpeb kohe ja ta soovib oma töökohale naasta. Töötaja kirjutas ülemusele oma soovist. Ülemus vastas, et ootab töötajat tööle, kuid sama tööd ta tagasi andma ei pea, sest laps on üle 1,5 aasta vana ja ta pakub töötajale täiesti teist tööd.

Kas nii ongi seaduses kirjas ja kas tööandja ei pea tõesti töötajale tema lepingujärgset tööd tagasi andma? Kas töötaja peab lahkuma töölt omal soovil, kui ta ei taha tööandja pakutud tööd vastu võtta?

Foto: Unsplash
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456