Autor: Aira Tammemäe • 27. jaanuar 2021

VIDEO | Steve Neale: juht peab võimestama oma töötajaid

Executive coach, psühhoterapeut ja rahvusvaheline esineja ning autor Steve Neale (Ühendkuningriik) ütleb, et uue aja juhi olulisemad oskused on kuulamine, väga heade küsimuste küsimine, empaatia ja oskus võimestada oma töötajaid. See pole lihtsalt mõnus jutuajamine juhi ja töötaja vahel, vaid väga fookustatud tegevus, mida tulevikujuhilt oodatakse.

Steve näitab järgnevas videolõigus lihtsalt ja selgelt, mis on coach'iv juhtimine ja mida see ei ole. Kui töötaja tuleb oma probleemiga juhi juurde, on üks variant anda nõu. Tulevikule mõeldes on hoopis tõhusam, kui juht toetab oma töötajat probleemi lahendamisel nii, et töötaja leiab ise lahenduse.

See eeldab juhilt hoopis teistsugust lähenemist: coach'ivat juhtimist. Selle asemel et anda nõu, esitab juht lahendusi avavaid küsimusi, uurib töötajalt, millised lahendused talle sobiksid, mis takistab, millist ressurssi ta vajaks, et neid takistusi ületada, millised on lahendusvariandid, kuidas nendeni jõuda jpm.

Vaata videost, kuidas Steve seda selgitab ja teeb.

Kui sa ei taha juhina pidevalt probleemide lahendamisega tegeleda ja ootad oma töötajatelt rohkem initsiatiivi ning iseseisvust, siis tule 25. mail juhtimiskonverentsile „Coaching 2021 Pöördepunkt“. Lisaks Steve Neale'i praktilisele ja põnevale ettekandele saad osa spetsiaalsest juhtidele mõeldud programmist, aruteluringidest ja paljust muust põnevast.

Rohkem infot saad SIIT.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456