Autor: Personaliuudised.ee • 19. veebruar 2021

Prillid tuleb töötajale hüvitada sõltumata nägemishäirete tegelikust põhjusest

Sotsiaalministeerium on muutmas prillide hüvitamise korda ja seetõttu palus Kaubandus-Tööstuskoda täpsustada, millal peab tööandja töötajale prillid hüvitama ja millal mitte. Ettevõtjate soovitud täpsustused viidi osaliselt ellu, kuid samas muudeti ka eelnõu sõnastust nii, et tööandjal tuleb silmakontroll ja prillid kinni maksta sõltumata sellest, mis töötaja nägemishäireid tegelikult põhjustas.
Foto: Pixabay

Praegu, kui töötaja töötab vähemalt pool tööajast kuvariga, peab tööandja korraldama talle tervisekontrolli koos silmakontrolliga vähemalt kord kolme aasta jooksul. Kontroll tuleb korraldada ka siis, kui töötajal on vahepeal tekkinud kuvariga töötamisel nägemishäired ja töötaja nõuab tervisekontrolli. Kui kontrollis selgub, et töötaja nägemisteravus on vähenenud, peab tööandja hüvitama töötajale prillid.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456