Autor: Kristi Jõeorg • 10. märts 2021

Ohutusjuhendi koostamise 6 sammu

Pikka aega on ohutusjuhendi koostamine olnud pelgalt seadusest tuleneva nõude täitmine. On aeg vaadata ohutusjuhendit hoopis teisest vaatenurgast.
Foto: Riskianalüüs.ee

Ohutusjuhendit tuleks käsitleda kui kokkulepet ohutute töövõtete rakendamiseks. Ohutusjuhendi igal real on töötajale sisuline tähendus ja väärtus. Kui töötaja jaoks on ohutusjuhendi punktid selged ja arusaadavad ning juhendi loomisel on lähtutud tema reaalsest töötamise protsessist, on suurem tõenäosus, et töötaja ka täidab toodud nõudeid. Tööandja ülesanne on koostada ohutusjuhendid tehtava töö ja kasutatavate töövahendite kohta. Eesmärki täitev ohutusjuhend on lühike, sisukas ja lähtub konkreetsest tööprotsessist. Seda on lihtne lugeda ja üheselt mõista.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456