Autor: Personaliuudised.ee • 26. märts 2021

Lähiaastatel otsitakse välismaalt pigem spetsialiste ja lihttöölisi, vähem juhtivtöötajaid

Möödunud aastal vähenes märgatavalt välistööjõu osakaal Eesti tööturul – seda ilmselt nii riigi tööjõupoliitika kui ka pandeemia ja reisipiirangute tõttu, näitas SEB uuring. Vajadus importtööjõu järele varieerub sektorite kaupa märkimisväärselt, kuid võimalik on täheldada, et lähiaastatel otsitakse välismaalt pigem spetsialiste ja lihttöölisi ning vähem juhtivtöötajaid.
Suur huvi välistööjõu järele on teiste hulgas ehitusvaldkonnal.
Foto: Andras Kralla

Möödunud aasta lõpul väike- ja keskmise suurusega ettevõtete (VKE) seas korraldatud SEB Baltic Business Outlook (BBO) uuring näitas, et 17% siinsetest VKE-dest kasutab välistööjõudu või plaanib seda värvata. „Küll näitab prognoos, et sellel aastal soovivad ettevõtted välismaalt värvata pigem spetsialiste kui lihttöölisi. Praegu on umbkaudu 47% välismaalastest küll lihttöölised, kuid umbes viiendikus ettevõtetest on välismaalt palgatud ka juhtivtöötajaid. Seda tasakaalu mõjutas veelgi möödunud aasta, mil lihttööjõu import oli erinevatel põhjustel raskendatud,“ ütles SEB VKE-de segmendijuht Tatjana Vakulenko.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456