Autor: Personaliuudised.ee • 13. aprill 2021

Kas töötaja võib nõuda koondamist, kui tööd pole anda?

Töötaja soovib lapsehoolduspuhkuselt tööle tagasi minna. Tööandja aga ütles, et seda tööd, mida töötaja varem tegi, enam ei ole. Tööandja pakkus töötajale teist ametikohta, mis on peaaegu poole väiksema töötasuga.
Tööinspektsiooni ennetusosakonna juhataja Kaire Saarep

Tööandja andis töötajale valida, kas ta võtab selle töökoha vastu või kirjutab omal soovil lahkumisavalduse. Kui töötaja küsis, kas tööandja ei peaks teda koondama, vastas viimane, et koondada ei saa, kuivõrd töötaja eelmine ametikoht on struktuuris veel kirjas ning seda ametikohta läheb neil võib-olla veel vaja. Kas töötajal on sellises olukorras ikkagi õigus nõuda koondamist?

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456