Autor: Personaliuudised.ee • 14. aprill 2021

Muutunud personalipoliitika ja optimeeritud tööjõuga harjutakse ära

Esimese kvartali kokkuvõte näitab, et koroonakriisist tingitud muutlikud olud ja teadmatus majanduse taastumise puhul on ettevõtete värbamisplaanid ettevaatlikumaks muutnud ning töötajate arvu kasvatamine on ootele pandud.
HoReCa sektori töötajate värbamist tööstusesse või mujale takistab töötajate lojaalsus ja tööandjate hirm, et turismi taastudes liiguvad töötajad endisesse valdkonda tagasi.
Foto: Liis Treimann

Tööjõurendi ja värbamisettevõtte Finesta tegevjuhi Pasi Harttuneni sõnul on esimeses kvartalis tööjõu vajadus olnud stabiilne. „Kui aasta alguses olime lootusrikkad ja vaktsiini ootuses arvasime, et aprilliks on olukord juba parem, siis hoogustunud viiruse leviku tõttu sai kiiresti selgeks, et taastumine võtab märksa kauem aega,” rääkis ta.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456