Autor: Silja Soon • 9. november 2021

Kui kaua tuleb tööandjal oodata, et töötaja saaks vaktsineeritud?

Kehtestatud korra järgi kontrollitakse ettevõtte uksel COVID-tõendeid. Tõendi kontrollimisel on aga kahepoolne oht: tööandja ei tea, kas klient on nakkusohtlik või mitte, samuti võib vaktsineerimata töötaja nakatada nii kliente kui ka kolleege. Seetõttu märkis tööandja töökeskkonna riskianalüüsis ära, et töötaja, kes kontrollib klientide COVID-tõendeid, peab olema vaktsineeritud. Kui üks kolmest töötajast on vaktsineerimata, siis mida tuleks edasi teha? Kui pikk on mõistlik aeg, mille jooksul saab tööandja töötajalt nõuda, et ta end vaktsineeriks?
Foto: Unsplash

Vastab Tööinspektsiooni järelevalve osakonna juhataja Silja Soon.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456