Autor: Personaliuudised.ee • 2. detsember 2021

Kelle nõudeid peab töötaja täitma – tööandja või kolmanda osapoole?

Praktikas on tekkinud küsimusi, kelle kehtestatud riskide maandamismeetmeid peavad töötajad tööülesandeid täites vastavalt valituse korraldusele järgima – kas tööandja või kolmanda osapoole?
Foto: Unsplash

Valitsuse korralduse kohaselt lähtub töölepinguline töötaja tööülesandeid täites jätkuvalt oma tööandja kehtestatud riskide maandamismeetmetest. Seevastu näiteks töövõtulepingu või käsunduslepingu korral peab inimene järgima valitsuse korralduses ette nähtud maandamismeetmeid ning esitama vajadusel COVID-i tõendi, et tõestada oma nakkusohutust ka teistele töökeskkonnas viibivastele inimestele.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456