Autor: Personaliuudised.ee • 31. märts 2022

Pea pooled maailma ettevõtted vajavad lisatööjõudu

Riigi- ja erasektori värbamisplaane kaardistava rahvusvahelise uuringu kohaselt on tööjõu defitsiit jätkuvalt terav üle kogu maailma. Töötajaid napib kõige enam infotehnoloogia-, telekommunikatsiooni-, finants- ja pangandussektoris, aga ka tootmises.
Suur tööjõuvajadus on finants- ja pangandussektoris.
Foto: Liis Treimann

ManpowerGroupi kvartaalse uuringu raames küsitleti enam kui 41 000 tööandjat 40 riigist, et teada saada, millised on teise kvartali värbamisplaanid ja tööturuootused. Uuring viidi läbi vahetult enne Ukraina sõja algust. Värbamisoptimism on kõrge üle maailma, aga eriti tugevalt paistab selles osas hetkel silma Kesk- ja Lõuna-Ameerika.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456