Autor: Ilona Nurmela, Rödl & Partner Advokaadibüroo vandeadvokaat • 19. juuli 2022

Usaldussuhte valem on pealtnäha lihtne ...

Arutleme täna klientide ja nõustajate (advokaadid, juristid, finantsnõustajad, jm) usaldussuhte teemal. Usaldussuhte mõistet kasutame igapäevaselt ja ka seaduste tasemel. Aga usaldussuhe on tegelikult defineerimata, st meil ei ole ühest arusaama, mis see siis on.
Rödl & Partner Advokaadibüroo vandeadvokaat Ilona Nurmela

On olemas arsti ja patsiendi usaldussuhe, ametniku ja riigi vaheline usaldussuhe, kliendi ja advokaadi usaldussuhe. Alljärgnev on minu arusaam, st üks paljudest. Usaldussuhe ei ole lihtsalt see, et ma kedagi usaldan ja sellepärast temaga suhtlen (mõte on utreeritult lihtsustatud, kuid sellegipoolest õige). Usaldussuhe on tegelikult nii tunne, kui suhe, kui teadmine, kui tuleviku prognoosimine.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456