Autor: Laura Reiter • 15. september 2022

Turundajate palgaraport 2022 II kvartal: palk tõuseb, lõhe süveneb

Statistikaameti II kvartali palgaandmetest selgub, et turundajad teenivad Eesti keskmisest tunduvalt kõrgemat palka, olles aastataguse sama perioodiga võrreldes veelgi kasvanud. Sooline palgalõhe on kõige teravamalt tuntav aga turundusspetsialistide seas – naised teenivad meestest lausa 22 protsenti vähem.

Turundusspetsialistina töötas statistikaameti andmetel Eestis 4581 meest ja 3801 naist ning keskmine brutotöötasu nimetatud ametikohal oli 2204 eurot (eelmise aasta samal perioodil 1946 eurot) kuus. Kusjuures kõrgeim keskmine töötasu antud kategoorias oli Järvamaal (2314 eurot, eelmisel aastal 2029 eurot), sellele järgnevad Harju- ja Tartumaa – vastavalt 2297 (eelmisel aastal 2057 eurot) ja 2113 eurot.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456