Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 20. oktoober 2022

Ekspert selgitab: mis on uus töötegemise fenomen “vaikne loobumine”

Üha enam noori ei taha, et töö tegemine defineeriks nende elu.
Foto: Scanpix
Noored juurutavad üha enam vaikse lõpetamise või loobumise ehk quiet quittingu töötamise ideed, kirjutab Kauppalehti.

Äripäev vahendab, et kui veel aastate eest pingutasid inimesed naba paigast, et karjääriredelil edeneda, siis uued tööturule sisenejad lähtuvad vaikse lõpetamise ehk inglise keeles quiet quittingu printsiibist. Tegu on ideega, kus inimene töötab üksnes ette määratud kellaaegadel ja teeb täpselt nii palju kui ta peab tegema. Sisuliselt tähendab see, et õhtul ei loe selle lähenemise järgijad enam e-kirju ega vasta neile, samuti ei mõtle nad väljaspool tööaega tööasjadele. Sotsiaalmeediaaruteludes on viimasel ajal tegu eriti kuuma teemaga.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456