Autor: Marge Peärnberg, ABB töötervishoiuspetsialist • 3. november 2022

Vaimset tervist ei saa töö- ja eraeluks lahku lüüa

Inimesel on üksainus keha ja tervis ning üha enam päevakorda kerkivate vaimse tervise murede teemal ei saa neid töö- ja pereelu vahel lahku lüüa. Olgu vaimse tervise murekoht tekkinud tööl või eraelus, mõjutab see inimese motivatsiooni ja enesetunnet mõlemas rollis.
ABB töötervishoiuspetsialist Marju Peärnberg
Foto: Arno Mikkor

ABB töötervishoiuspetsialist Marju Peärnbergi sõnul on füüsilise tervise eest hoolitsemisega harjutud tegelema. “Meile kõigile on teada, et tervislik ja aktiivne eluviis aitab hulka haigusi ennetada. Muutused valu või mõne muu sümptomina annavad märku, et midagi on paigast ära ja vajab tähelepanu. Vaimse tervise poolelt samaväärset teadlikkust, kuidas muresid ennetada ja hoiatusmärke ära tunda, valdavalt aga veel ei ole,” selgitab ta ja rõhutab, et ka tööandjad saavad palju teadlikkuse kasvatamise heaks ära teha. Töötajate vaimse tervise toetamine on tähtis teema ka sotsiaalministeeriumi peresõbralike tööandjate programmis. ABB pälvis programmi läbimisel hõbemärgise, paistes silma töötajate vaimse tervise mitmekülgse toetamisega.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456